Από το Α έως το Ω.

Επιλογή θέματος και σχεδιασμός μαγειρικού concept της επιχείρησης με στόχο να συνδυάζονται όλα τα στοιχεία αρμονικά και αποδοτικά.

Προσδιορισμός αναγκών επιχείρησης όπως αριθμός και διαμόρφωση τραπεζοκαθισμάτων, ράμπες, μπάρες, σχεδιασμός και οργάνωση κουζίνας λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της νομοθεσίας την διάταξη του χώρου, το μέγεθος και το ύφος της επιχείρησης, το επιχειρηματικό όραμα.

Μελέτη και ανεύρεση κατάλληλων προμηθευτών για αγορά εξοπλισμού κουζίνας, μηχανημάτων, εξοπλισμού αίθουσας, τραπεζοκαθισμάτων, σκευών με γνώμονα πάντα την ισορροπία τιμής και ποιότητας.

Κατάρτιση στρατηγικού σχεδιασμού (αριθμός πιάτων, ροφημάτων, ώρες σερβιρίσματος, εναλλαγές πιάτων, αξιοποίηση πρώτων υλών), δημιουργία καταλόγου, κοστολόγηση πιάτων, εκτίμηση κερδών, εύρεση προμηθευτών, σχεδιασμός λίστας αγορών.

Προσδιορισμός αναγκών σε προσωπικό (βάρδιες, αριθμός ανά θέση, οργανόγραμμα κλπ) ανάλογα με την εποχή, τα ειδικά γεγονότα, τον καιρό, τις  εκδηλώσεις και πολλούς άλλους παράγοντες. Εύρεση, εκπαίδευση, οργάνωση του κατάλληλου προσωπικού.

Θέσπιση προδιαγραφών αδειοδότησης, τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων και εφαρμογής συστημάτων ποιότητας ISO.
 
Εύρεση συνεργατών επαγγελματιών του χώρου της διαφήμισης και της ψηφιακής προβολής, για την σωστή προώθηση της επιχείρησης και των υπηρεσιών της, με γνώμονα τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του πελάτη (target group), τον ανταγωνισμό και τις δυνατότητες της επιχείρησης.