Σε μια ξεχωριστή βραδιά , στον κήπο του Διεθνούς Κέντρου Μεσογειακής Γαστρονομίας η ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗΣ ΑΕ παρουσίασε την καλοκαιρινή σειρά ποτών με τίτλο Mare Nostrum.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα , φίλοι της εταιρίας , καθώς και η Οικογένεια Καλλικούνη που εκπροσωπήθηκε από την παλιά, αλλά και την νέα γενιά .

Ο Νίκος Β Καλλικούνης σε ρόλο bartender πρόσφερε στους καλεσμένους cocktails με άρωμα μεσογείου μέσα από το πολυβραβευμένο OLD SPORT GIN της ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗΣ ΑΕ.

Ο Robert Zervos με τον φωτογραφικό του φακό ήταν παρών.

Η ομάδα του Executive Chef Χρήστου Κουμάντου παρουσίασε ένα μικρό buffet που συνόδευέ τα cocktails του Νίκου. Στο επίσημο δείπνο ο Chef και η ομάδα του παρουσίασαν ένα εξαιρετικό menu που περιείχε όλα τα ποτά της σειράς Mare Nostrum. Το menu έδεσε γευστικά με την δική μας  premium Μαλαγουζιά που παράγει και εμφιαλώνει για εμάς η Astir X.

H ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗΣ Α.Ε και το Διεθνές Κέντρο Μεσογειακής Γαστρονομίας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το καλοκαίρι του 2022, που θα παρουσιάσουν την καινούρια τους σειρά ποτών.


MENU by Executive Chef Χρήστος Κουμάντος

Cocktail Menu

Κρέμα αρακά με ρακόμελο ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗΣ και καρπάτσιο σουπιάς δροσισμένο με χυμό από εσπεριδοειδή και Old Sport - Dry Gin.
Καναπέ με αγγούρι, καπνιστή πέστροφα, λεμόνι και άνηθο.

Baton Sale

Καναπέ με pesto λιαστής ντομάτας, αρωματισμένο με Amaro Bitter.
Cocktails by Nikos Kalikounis
Cucumber Fresh
Negroni Twist
Mediterranean Spritz
Athenian Spritz

Menu Δείπνου

Ορεκτικό
Γαρίδες μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού και Vissino - Cherry Liquer. Σβησμένες στο γκριλ με Pikron - Vermouth.
Συνοδεύονται από μαριναρισμένο κολοκυθάκι με Old Sport - Dry Gin.




Πρώτο Πιάτο
Ολόκληρο φρέσκο καλαμάρι σχάρας δροσισμένο με λαδολέμονο αρωματισμένο με Old Sport - Dry Gin.
Συνοδεύεται από sauce aioli, με καρύδι Ταϋγέτου, βαλεριάνα και ταμπουλέ αρωματισμένο με Remedy - Honey & Tsipouro.
Sorbet με Vissino - Cherry Liquer.

Κυρίως Πιάτο
Μπον Φιλέ με σάλτσα αρωματισμένη από Alexander XO Imperial - Brandy και γλασαρισμένα κοκκάρια στον φούρνο. Γαρνίρεται με πέρλες πατάτας και sticks πιπεριάς Φλωρίνης σβησμένες με Amaro Bitter.




Επιδόρπιο
Πανακότα με πουρέ φράουλας από την σειρά Status της ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗΣ ΑΕ.