Το Διεθνές Κέντρο Μεσογειακής Γαστρονομίας, χαιρετίζει την τιμητική συνεργασία με τον διακεκριμένο Μεσσήνιο εικαστικό-κεραμίστα Κο Ηλία Χριστόπουλο.

Στο e-shop μας θα βρείτε την μοναδική χειροποίητη συλλογή κεραμικών σκευών σερβιρίσματος με την υπογραφή του Ηλία Χριστόπουλου.

Ο Ηλίας Χριστόπουλος γεννήθηκε στη Καλαμάτα το 1976. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κεραμικής με την Ηρώ-Μυρτώ Μαγκανάρη και τον Saimon Hill και είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος και της Διεθνής Ακαδημίας Κεραμικής (IAC). Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Κεραμέων Ίχνη, η οποία ιδρύθηκε το 2011.

Έχει διδάξει κεραμική στα εικαστικά εργαστήρια των ΔΕΠΑ Πάτρας, Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, από το 2006 στο Σύλλογο "Αλκυόνη" με παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Ναύπακτο και από το 2011 έως και σήμερα στο Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας.

Από το 1998 συμμετέχει σε Πανελλήνιες Εκθέσεις Καλλιτεχνικής Κεραμικής, και έχει αποσπάσει 3ο έπαινο (2001), 3ο βράβειο (2006), 2α βραβεία (2008 και 2010), 1ο έπαινο (2012), 1ο έπαινο (2014), 1o βραβείο (2020) και σε άλλες εκθέσεις εντός Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει σε 15 Διεθνείς Διαγωνιστικές Εκθέσεις (Αυστρία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Κίνα) και σε μία ομαδική τεσσάρων Ελλήνων κεραμιστών στο Παρίσι και έχει πραγματοποιήσει και τρεις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα.

Έργα του βρίσκονται στις ιδιωτικές συλλογές των Δήμου Αμαρουσίου, Μουσείου Κεραμικής Βασιλείου, Ανετόπουλου, Βόλος, 3rd International Triennial of Silicate Arts, Kecskemét, Hungary και 2nd International Ceramic Triennial UNICUM 2012, Maribor, Σλοβενία, Μουσείο Μίνο, Ιαπωνία, Μουσείο Κεραμικής Πεκίνου, Κίνα.