Η ασφάλεια των τροφίμων, αποτελεί πρωταρχικής σημασίας παράγοντα τόσο της ποιότητας των τροφίμων όσο και της προστασίας του καταναλωτή από πιθανές βλάβες στην υγεία του. Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης ανάλογα με τη φύση, το μέγεθος της παραγωγής και τη δυναμικότητα της επιχείρησης μπορούν να εφαρμόζουν με ευελιξία τις απαιτούμενες αρχές του HACCP.

Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν ότι οι επιχειρήσεις τους πληρούν τις σχετικές απαιτήσεις υγιεινής, σε όλα τα στάδια παρασκευής, μεταποίησης, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, διανομής, διακίνησης και προσφοράς προς πώληση ή διάθεσης αυτών με ή και ταυτόχρονη παροχή υπηρεσιών.

Οι απαιτήσεις υγιεινής έχουν σχέση με τις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης, τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί, την υγιεινή και την εκπαίδευση του προσωπικού, τα προγράμματα καθαρισμού απολύμανσης και απεντόμωσης - μυοκτονίας αλλά και με τις διαδικασίες που ακολουθεί η επιχείρηση ανάλογα με τη φύση και το μέγεθος της δραστηριότητας της.

Για τον σκοπό αυτό σε συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς στον χώρο της ασφάλειας και της υγιεινής, δημιουργούμε μια σειρά ελέγχων και διαδικασιών που εξασφαλίζουν την τήρηση των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.